8. leidraad

Hoe ik mijn kan een doel als een duurzame toekomst van vastgoed in circulaire economie meer concreet maken. Als ik dan toch iets wil doen aan een circulair bouwen dan kan je natuurlijk beginnen met het verzamelen van verschillende technologieën in de vorm van materialen en bouwsystemen. Maar ergens mist het dan toch een leidraad en wat wil ik ermee bereiken.

Technologie in wat een gebouw maakt is iets wat ik kan bewonderen, nieuwsgierig naar ben en kan er soms ook gewoon blij van kan worden. Zo is het fijn dat je zowel bij -15 als bij +15 een aangenaam huis hebt gedurende deze lockdown. Nu kan ik beginnen met gaan kijken naar wat er zoal is aan wat kan bijdragen aan een circulaire economie in de vorm van materialen. Maar dat voelt niet als de een goed begin. Dan maak ik alleen een verzamelingen van oplossingen. Het is handiger om eerst te weten wat je in een oplossing zoekt.

En als binnen een circulaire economie de “well-being” van de mens centraal staat, waarom dan ook niet iets kiezen wat hieraan ook een bijdrage levert. Dus is het toch handig is eerst te kijken hoe kan je de verbinding leggen tussen het de wensen van de mensen en het goede wat het kan brengen voor de omgeving van een gebouw.

En ik omdat ik ook wel weer zin heb om mij ergens in te verdiepen wat ik ook zelf kan toepassen. Het is misschien niet iets nieuws voor iedereen, maar dat weerhoudt mij er niet van om hiermee te experimenteren. Het doel voor dit jaar heb ik gekozen voor design thinking. En waarom, omdat Design Thinking is een gebruikersgerichte creatieve en gezamenlijk probleemoplossingsproces. En volgens mij is dat nu net wat een bijdrage kan leveren aan het verbinden van de wensen van gebruikers wensen en de omgeving van een gebouw.

En design thinking is niet dat ik bijvoorbeeld op de stoel zit van de architect. Het zijn de verschillende specialisten welke benodigd zijn voor het gezamenlijk komen van de juiste klantgerichte oplossing. En deze begint niet met komen van oplossingen, dus begin ik daar ook niet mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s