4. Frisse wind

Uitwaaiend in de wind en in mij geval weer nat van de regen komt ook soms het creatieve proces weer op gang. Alsof je in het koude dompelbad springt en daarna denkt hoe kom ik er weer zo snel mogelijk uit. In het geval van mijn uitdaging hoe circulaire gebouweconomie toe passen verzuip ik nog net niet in alle informatie over het waarom. Die redenen zijn er voldoende, alhoewel het doel niet geheel duidelijk omschreven. Nu heb ik niet de meest gemakkelijke keuze gemaakt, maar opgeven is geen optie. Hoe maakt je er iets van wat verder komt dan alleen denken dat je goed bezig bent door hergebruik en gebruik circulaire materialen. De basis is wat je hebt.

Het begint bij inzichten. Je kan op verschillende manieren naar een gebouw kijken. Dit wordt soms pijnlijk zichtbaar als je op stedentrip bent met mensen welke een hele andere interesse hebben. Zo kan ik mij nog steeds herinneren dat ik in Lissabon een foto stond te maken van een gebouw met typische Portugese tegeltjes op de gevel. Ik keek om mij heen en realiseerde dat ik geheel alleen stond. De rest lag op de grond foto’s te maken van het rails van de tram. Voor mij gewoon iets wat je nodig hebt om een tram te verplaatsen. Maar hetzelfde geldt ook voor het gebouw. Menigeen kijkt niet eens. Het is er gewoon als iets wat nodig is voor hetgeen zij willen doen.

Hoe kan je de manier waarop je kan kijken naar een gebouw gebruiken. Tja, en dan kan je er ook heel abstract. Wanneer je een gebouw als een grote database beschouwd kijk je er ook anders tegen aan. De infrastructuur van gebouw bestaande uit ruimtes verbonden met gangen. Infrastructuur als een draagstructuur welke invloed hebben om de vorm en flexibiliteit van een gebouw. Een netwerk van installaties afgestemd om het gebruik van een ruimte. Materialen wel invloed hebben op klimaat.

Alles heeft een bepaalde verbinding en invloed op elkaar en geeft een informatiestructuur van een gebouw. Gemeten door sensoren en verwerkt in een simulatieprogramma een aanvulling op de het onderzoek gedeelte binnen het ontwerp en onderhoud proces, waarbij je informatie van de gebruiker nodig hebt. En nu weer naar buiten voor meer frisse wind.

Word vervolgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s