0. Wazig doel

Wanneer ontdek je dat je besluit om iets te doen. Het is wellicht de nieuwsgierigheid waardoor laten we ons verleiden om te komen tot het punt dat we er iets mee willen doen. Het kan zijn dat je al lopend uit station Utrecht Centraal loopt en dan kan je er niet om heen, daar staat een enorme wereldbol. En een logee vroeg zich af wat dat het is. En ik ben de flauwste niet en we gaan er gewoon heen. Eigenlijk is het doel voorspelbaar, maar ondanks dat blijft deze wazig.

Indruk maken

Je hebt al een bepaalde verwachting en toch wil je dat het indruk op je maakt. Alleen wat? Is het de locatie een tent in de vorm van een wereld bol. De technologie waarbij bij ook gebruik wordt gemaakt van een 360 graden wereld bol of de informatie over de klimaat uitdagingen. Zittend tussen gezinnen met kinderen, jongeren en ouderen welke het ook als vermaak zien op een zondagmiddag. Vervolgens loop ik en menig andere bezoeker langs informatie standjes en gauw weer verder met de gewone dingen van de dag.

Informatie zonder informatie

Het enige wat mij bijblijft is een bijdrage aan verlagen van CO2. De elektrische auto, producten van hergebruikt materiaal, zonnepanelen e.d. worden als mogelijkheid gegeven. Nu zou het kunnen dat je hiermee wat wil doen. Dus dan de technologie van het internet gebruiken om uit te zoeken wat je kan doen en een dan kom je als woninggebruiker bijvoorbeeld bij de milieucentraal.nl . Hierin wordt gekeken naar verbruik van energie omgerekend naar de CO2 voetafdruk. Gebaseerd op verbruik van transportmiddelen en je woning. Alleen wat is hierin meegenomen? Als je het hebt over 20.000 km met een benzine auto is gelijk aan 3540 kg aan CO2/jaar wat houdt dit dan in? Is dat alleen het gebruik van benzine voor het gebruik of ook inclusief CO2 door de productie van de auto. En hoever sta je af van een te realiseren doel?

Vervolgens kom je op een website van energie oplossingen het gemiddeld energie gebruik als uitgangspunt tegen. Dit voor bepalen van voorbeeld het aantal benodigde zonnepanelen. Alleen wat houdt die gemiddelde energie verbruik in. Waarop is deze gebaseerd. Wat voor een woning en uit welk jaar. En hoe groot is deze en wat zorgt er allemaal voor het verbruik enzovoort.

Richting

Eigenlijk krijg je informatie zonder zichtbare onderbouwing, dus hoe weet je dan of ook voor jouw van toepassing is. En is het doel het hebben van een energie rekening van 0€ de oplossing? Als je het kan bekostigen om voldoende energie te kunnen opwekken met zonnepanelen met het huidige energie verbruik, waarom zou je dan meer maatregelen moeten nemen om het verbruik te verlagen. Hoever moet je gaan met verlagen van energie verbruik en C02 dat het voldoende is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s