Huh, met gas renovatie

Nee, het is verbouwen als het was en dus met gas. Misschien ligt het wel aan mij dat ik zie dat energiemaatregelen veel onder de aandacht worden gebracht. Een daarvan is gasloos. Dus een kans om over te schakelen. Er is enkel een ding voor nodig en dat is een wandcontactdoos (Perilex). En dan ben je verbaasd als het laatste niet standaard wordt meegenomen.

Het zou kunnen dat het zo is aanbesteed of dat een gevolg is van een laag budget. Alleen een ander tegeltje en een andere keuken, maakt het nog niet klaar voor de toekomst. De kans is groot dat er door veranderingen in de maatschappij in nabije en verre toekomst er een ander gebruik is van een keuken. In hoeverre worden budgetten en ontwikkelingen hierop ingesteld?

Een betonnen vloer en gipswanden nu nog veelal gebruikt in nieuwbouw, kan in renovatie een struikelblok zijn. Als er geen loze leiding in de keuken ligt, dan wordt het hakken en boren om er wat aan te doen. Wat weer niet altijd zonder problemen is als dekvloeren niet erg dik zijn. En als daar nog meer andere leidingen met verschillende diktes doorheen moeten kan een dikkere nieuwe dekvloer niet uitblijven. En dan is de kans groot dat andere aanpassingen nodig zijn en nog grotere verbouwing.

Natuurlijk hebben niet alle huurders de financiën om een ander kooktoestel aan te schaffen. Is er geen financiering constructie te bedenken? Al is het alleen als voorziening aanwezig, dan is er nog wel de keuze voor de huurder. En bij een nieuw huurder koppel je de gaskraan af of gewoon weg ermee. Gelukkig, toch nog een kooktoestel met normale stekker gevonden. Nu de rest van de woning nog!

Geplaatst in Duurzaam vastgoed en omgeving en getagd met , , .

Geef een reactie