Bouwtechnologie

Meer dan huren

Winst maken daar is niks mis mee. En investeren in de toekomst ook niet verkeerd? In een artikel en in het nieuws wordt er gezegd dat huurverhoging noodzakelijk is om zo rekening te houden met maatregelen voor verduurzaming en investering in een nieuwe woning. Maar kan je als woningcorporatie dit alleen doen van de huur?

Als huurder betalen voor de woning van een ander. Daar zit ik niet op te wachten, maar is het te voorkomen? Als je een koopwoning hebt investeer je eigenlijk ook in een woning als je renoveert en het onderhoud goed bijhoudt. Maar dan heb je als gebruiker ook de eventuele voordelen bij verkoop. En als je als eigenaar alleen iets doen aan hun woning wanneer dit noodzakelijk is ben je afhankelijk van de markt. En als je meer uitgave hebt, dan moet je meer inkomsten zien te generen met wellicht een andere baan of loonsverhoging.

Als een woningbouwcorporatie maar toch wel service gericht zijn, dan kan het ook aan meer denken dan alleen het vastgoed. Wat zijn dan de andere opties waarvoor inkomsten mee kan worden gegenereerd. Er is ook zoiets als de gebruiker. Je huurt wellicht een woning, maar voor wie iets wat van luxe kan bekostigen of uit praktisch oogpunt moeten er mogelijkheden zijn.

Voor een korter verblijf op een andere locatie heb je meer opties dan bij een huurwoning. Boek een vlucht in een vliegtuig je huurt het gebruik van een vliegtuig met keuzes die je vandaag kan maken van een stoel, bagage, verzekeringen en luxe. Wat als je dit als een woning ziet waarin je ook te maken met interieur, verzekeringen, luxe en wat heeft de omgeving te bieden. Wat als je gezamenlijk kan profiteren van voordelen van energieopwekking. Of Is er ook zoiets als het verzorgen van het klaar maken voor gebruik inclusief het interieur? Huren is meer dan alleen het vastgoed.

Geef een reactie