Bouwtechnologie

1 renovatie droom

Een telefoon weer gerenoveerd naar zo goed als nieuw voelt voor mij ook als nieuw. Niks nieuws voor de bouw toch. Het hergebruik van een bestaande woning bestaat al zolang, dat het ook gewoon een optie is. En door renovatie kan je het zoveel mogelijk weer net als nieuw maken. Als is het wellicht niet de volle 100%. Alleen is dit niet meer genoeg! Er is renovatie + nodig.

Is de plus de vorm van materialen. Zoals hergebruik van bestaande deuren, staalwerk e.d. Maar het uiterlijk wil ook wat. Het moet er niet oud uitzien en wel met karakteristieke kenmerken en passend bij het huis. Hoever ga je hierin als het eigenlijk meer kost dan nieuw. Niks mis met hergebruik, maar dat kan ook door een ander worden gedaan of in een andere vorm.

De plus voor aan hogere eisen voldoen dan wat moet volgens regelgeving en maak je het liever gezegd voor de toekomst. Moeten bestaande woningen voldoen aan de eisen van het bouwjaar van de woning? Mensen leven toch ook niet meer op dezelfde manier als een paar honderd jaar geleden.

Is de plus voor de toepassing voor leefbaarheid. De gebruiker kijkt wellicht eerder vanuit leefbaarheid zoals betaalbaarheid woning, omgeving en mogelijkheden. Maar dan moet je deze wel kunnen vinden. En van die woning, dan neem je wellicht bepaalde mindere onderdelen voor lief.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. En dan wordt Het hooguit wat onderhoud aan wat je kan zien en als het echt niet anders kan dan wat vervangen. Als de uiteindelijk keuze wordt bepaald op financieel gebied dan is er geen plus te vinden. Is het dan onmogelijk om low budget te verduurzamen?

Geef een reactie