Bouwtechnologie

Keuze brainwave

Graag wil je alles direct perfect hebben. Of het nu het ontwikkelen van app is of een huis. Je hebt te maken met keuzes. En dat maakt het ook zo lastig. Kan je een verbouwing van een woning ook kiezen zoals bijvoorbeeld bij een maaltijd box of een hotelkamer? 

Je hebt net als huizen verschillende gezinssamenstellingen en mogelijkheden voor duurzaam. De box heeft gewoon een bepaald budget. Het is wel of niet. Niet denkende aan of hetgeen wat je wilt wel te bekostigen is. Oke, het wel of niet is wat lastiger.

Bij bijvoorbeeld een keuze maken in een vakantie of een nieuwbouw huis weet je wat je er voor overhebt om dat product te hebben. Je kan door filteren op een maximum budget in ieder geval niet meer de keuzes maken uit iets wat je toch niet kan betalen. En dan zijn er alleen nog de mogelijkheden wat je voor dat bedrag zou willen. Toch een pluspunt denk ik dan.

Maar bij bestaande bouw is er het probleem dat je de keuzes weet maar niet weet wat het budget dient te zijn. Of wel het beschikbare budget weten, maar niet weten wat daarvoor kan. Want eigenlijk is theoretisch gezien alles mogelijk. Zelfs tot het kleinste detail aan toe. Je gaat eigenlijk ook alleen van budget naar definitief, terwijl je nog niks definitiefs weet.

Als bouwer wil je niet alleen geselecteerd worden op prijs. Je zou natuurlijk willen dat de vastgoed eigenaar/gebruiker naar meer kijkt dan €. Als je even zoekt op internet zijn er de sites met informatie over bouwkosten met richtprijzen, de tussen xx€ en xx€ en Excel-sheet, maar dit zijn niet de bouwers zelf. Die offertes voor de verbouwing worden  volgens toch weer bij diverse aannemers aangevraagd. Jammer toch.

 

 

Geef een reactie