Digitaliseren van kruisje

#digitale snack.

Het kruisje in een materialen of ruimtestaat is nog steeds een veel voorkomende oplossing. Hoe moet je anders zoiets inzichtelijk te maken zonder hele boekwerken te moeten schrijven over waar welke afwerking zit. Alleen als de hoeveelheid ruimtes groter wordt is het verwerken van een tabel vol met kruisjes niet bepaald een favoriete bezigheid van mij.

En dan komt het gebruik van een gebouw informatie model BIM). Grote elementen als in constructie en schil kunnen goed worden uitgewerkt. Maar hoe ga je dan om met de afwerking. Als een dekvloer niet maatgevend kan zijn, omdat deze doorloopt over (te) veel verschillende ruimte. En er meerdere afwerkingen op een vlak zijn in een ruimte, dan wordt het toch maar het 3D omzetten naar 2D. Om vervolgens op deze wijze ruimtes en oppervlakken digitaal in te meten. Geen wereld probleem, maar toch.

Zo kwam ik eRDS ( electronic room data sheets) tegen via social media een digitale oplossing.  Het werkt door informatie in te voeren per ruimte. Deze ruimte informatie bevat alle vlakken in een ruimte , maar ook bijvoorbeeld plinten. Via hun demo op de site kan je per ruimte informatie filteren. Maar ook per type afwerking en hierdoor inzichten krijgen in totaal m2.  Het kan een oplossing zijn voor het maken van een ruimteafwerkings document en ook kunnen communiceren met programma als Revit. Via een Revit plug-in kan je alle informatie koppelen aan de ruimtes in een BIM model. De eerste indruk is goed, ik benieuwd naar ervaringen van anderen.

Zelf onderzoeken of het wat voor jouw organisatie kan betekenen?  check via deze link 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s