Een rondje van de zaak

#vastgoedopname

Wat kan een 360 graden panorama betekenen voor de opname van vastgoed. Welke data en informatie kan het mij geven. Eigenlijk is het maken van foto’s een van de oudgediende binnen de digitalisering. Het is dan ook een technologie wat heel toegankelijk is voor iedereen. Alleen dat maakt ons nog steeds geen professioneel fotograaf. Maar voor de communicatie over de huidige toestand van een pand nemen we hem toch maar weer mee. Kan een 360 graden foto hier verandering in brengen. 

Bij informatie wordt wellicht gedacht aan getallen en sensoren, maar eigenlijk is het alles wat informatie kan geven. Een foto is een manier om informatie van een bron als een locatie in stil staande toestand in beeld vast te leggen.  Als je door een pand loopt en je hebt een uur de tijd is het al gauw vlug klikken en gaan. En op kantoor kan je net als sommige vakantiefoto’s weer opzoek naar waar heb ik die nu weer gemaakt. Laat staan als je er zelf niet bent geweest. Dan kan een 360 graden beeld een overzicht geven van een ruimte . En een beter beeld van de huidige situatie kan weer bijdragen in juiste keuzes voor verduurzamen van vastgoed.

Nu heb je voor elk budget wel een mogelijkheid. Van een paar honderd tot duizenden euro’s zijn er mogelijkheden te vinden. De app die ik hierin probeer is panorama 360 graden van TeliportMe  en low budget. Een app geschikt zowel Android als Apple. Het eerste wat je ziet als je de app opent een stream van 3D VR-films. En de gedachte van dat wil ik ook!! Alleen zo’n bewegende film kreeg ik er alleen met de app niet uit. Maar wel een 360 graden panorama. Alleen bij delen door op te slaan wordt het wel weer een “platgeslagen” 2D foto. Daarnaast wordt de foto gemaakt door losse beelden aan elkaar te plakken. Als je dus even te snel bent dan krijg je ook op de overlap van twee beelden een raar en/of waziger beeld. Wanneer je voor het detail gaat is het wel handig om nog daar los een foto van te maken. Maar dit is natuurlijk wel het een en ander afhankelijk van je camera op je smartphone.

Onderstaande is een platgeslagen versie van de foto gemaakt met smartphone voorzien van 16 megapixels camera. Het een rondje van de zaak is in dit geval de entree van Trustan Bouw.

12-09-2017 06.24.12

Er zullen ongetwijfeld betere oplossingen zijn.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s