Bouwtechnologie

Digitale snack

Sla je ook soms een andere weg in om iets anders te ontdekken of kies je liever de bekende weg in. Soms wint de nieuwsgierigheid het van de angst om ergens van af te wijken. Wellicht dat je net terug bent van een vakantie in het buitenland. Het is voor mij net als een stedentrip. Ik weet waar ik naar toe ga, maar nog niet hoe de dagen eruit gaan zien. En zoekende naar mogelijkheden krijg je te maken met digitale mogelijkheden.

Net dan is het net alsof de stad een bedrijf is. Ik ben gewapend met mijn smartphone op pad gegaan. En de reis begint met een E-ticket en een app voor stadsplattegrond en metro. En dan zit je in de metro en dan zie je nog veel reizigers met de papieren versie rondlopen en de smartphone komt alleen tevoorschijn voor een foto. Misschien is net als met BIM dat het voor een ander te veel nieuw is en is het beter af en toe te snacken.

Zo had ik bijvoorbeeld in een vorige blog mogelijkheden voor oplossingen van vastgoedopname al ruw op een rijtje gezet. Dan heb ik nog niet de oplossing. Als in de stedentrip sfeer blijft hooguit een lijstje met de top bezienswaardigheden. Dan kan ik ze allemaal bekijken en dan degene kiezen welke mij de juiste lijkt.

Maar wat is de juiste. Alleen wordt het vergelijken je niet altijd makkelijk wordt gemaakt. En even iets uitproberen zonder het aan te schaffen is ook niet altijd mogelijk. En Ik kan natuurlijk niet denken dat mijn oordeel in het gebruik ook die van andere is. Maar positief gezien biedt dit juist allemaal weer kansen om andere wegen in te slaan en dit wel mogelijk te maken.

Wordt vervolgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie