Technologie voor duurzame toekomst

Toekomst vastgoed is duurzaam

Zo nu en dan bezoek ik een interessant project. En het circulair paviljoen van ABN AMRO is er zo een. Beinvloed door verschillende veranderingen welke er zijn in de maatschappij en bouw. En als je opzoek naar mogelijkheden van ander vastgoed of verbouwen, dan krijg je hier ook mee te maken.

Niet mijn, maar ons

Het gebruiken van vastgoed is lang niet alleen maar een gebouw voor een gebruiker alleen. Steeds vaker kom ik tegen dat bedrijven hun gebouw delen met andere bedrijven. Hierbij worden wel bedrijven gezocht welke elkaar versterken in hun visie. Zo wordt het paviljoen gebruikt door ABN AMRO, maar komt er ook een horeca gelegenheid in. En een dakterras is voor iedereen 24/7 toegankelijk dakterras.

Andere manieren van denken

Hoe ga je een gebouw maken welke ook hergebruikt kan worden en geschikt is voor huisvesten van verschillende functies. Het vraagt om bepaalde flexibiliteit. Maar ook dat materialen ook weer eruit kunnen worden gehaald en je een gebouw kan demonteren. En het gebruik van materialen welke hiervoor een ander leven hadden. Zoals bij voorbeeld akoestische plafond isolatie gemaakt van oude spijkerbroeken ( zie afbeelding). Je gaat ook anders naar gebouwen kijken. Want hoe flexibel is een gebouw installatie als er een andere functie in komt ….

En verder kijkend dan een gebouw

…en houdt je hiermee ook rekening met uitdagingen van de omliggende omgeving. Want duurzame oplossingen is het gehele comfort van een gebouw,maar ook het gebouw in relatie met de omgeving. Want wat is duurzaam?

Inspiratiebron:

bezoek bijeenkomst Booosting @ ABN AMRO circulair paviljoen in Amsterdam

Geef een reactie